ChatGPT će moći da pamti ono što mu saopštite

ChatGPT dobija nove sposobnosti, a jedna od njih je mogućnost pamćenja informacija koje mu saopšti korisnik.

Iz kompanije OpenAI navode da testiraju sposobnost ChatGPT-a da zapamti stvari o kojima razgovarate sa njim, kako bi budući razgovori bili sadržajnijih i uspješniji. Dobra vijest je da korisnik kontroliše memoriju ChatGPT-a, odnosno on određuje šta će ChatGPT zapamtiti o njemu.

Memorisanje informacija iz razgovora sa ovim “robotom” riješiće vas ponavljanja informacija i učiniće buduće razgovore jednostavnijim. Vi kontrolišete memoriju ChatGPT-a. Možete mu narediti da nešto zapamti, pitati ga čega se sjeća i reći mu da zaboravi ono što ne želite da memoriše. Takođe, možete ga i potpuno isključiti.

Proces memorisanja funkcioniše tako da dok komunicirate sa ChatGPT-om, možete ga zamoliti da zapamti nešto konkretno ili mu dopustiti da sam “pokupi” detalje.

Memorija ChatGPT-a biće bolja što je više budete koristili i vremenom ćete početi primjećivati poboljšanja tokom komunikacije sa njim. Kada vas bolje “upozna”, odnosno sazna i zapamti više informacija o vama ChatGPT će vam olakšati sve buduĆe zadatke jer će znati vasa interesovanja i afinitete.

Memoriju možete isključiti u bilo kojem trenutku (Settings>Personalization>Memory). Dok je memorija isključena, nećete unositi niti koristiti sačuvane informacije.

Ako želite da ChatGPT nešto zaboravi, samo to recite. Takođe možete pogledati i izbrisati određena sjećanja ili izbrisati sva sjećanja u postavkama (Settings>Personalization>Manage Memory).