Čarobne plesne koreografije – Sadeck Waff

Sadeck Waff Berrabach je francuski koreograf rođen u Parizu koji je prvi stvorio plesni orkestar.

Kao i većina djece arapskog porijekla, svoj plesni put je otpočeo plešući na ulicama grada, sa društvom. Izmišljajući nove plesne pokrete, ples mu je postao vrlo interesantan.

Kroz godine, Sadeck je ispoljavao interese prema crtanju i kretanju. Zamišljajući crtanje plesnih koraka, osnovao je plesnu grupu ‘Geometrie Variable’, koja je postala poznat po svojim nastupima u TV emisijama. Kao plesna grupa učestovali su na ‘France Got Talent’ 2017. godine, na kojem su došli do finala. Nekoliko godina kasnije, tačnije 2020, Sadeck je sa svojom plesnom grupom učestvovao na ‘World of Dance’, gdje su takođe došli do finala.

Definitivno jedna od najzapaženijih Sadeck-ovih koreografija jeste ona koja najavljuje paraolimpijske igre za 2024. godinu, koje će se održati u Parizu. Čitav tim plesača obučenih u crno je sve vrijeme sjedio u invalidskim kolicima, pomjerajući samo ruke. Uigranim ritmičkim pokretima, koji su se mijenjali po taktu muzike, bili su ‘dirigovani’ od strane Sadeck-a, koji je stajao ispred plesača, obučen u bijelo, vodeći mini ‘igrokaz’.

https://www.youtube.com/watch?v=XCdsIkQqAmE