Canon traži partnera među proizvođačima smartphonea

Proizvođači fotoaparata poput Leica-e, Zeiss-a i Hasselblad-a uspješno sarađuju sa poznatim proizvođačima pametnih telefona, a sada bi dio te priče trebao postati i Canon.

Mnoge poznati proizvođači Android uređaja, kao što su Vivo, OnePlus i Xiaomi, udružili su snage sa renomiranim proizvođačima fotoaparata kako bi poboljšali mogućnosti snimanja svojih vrhunskih pametnih telefona. Između ostalih, OnePlus sarađuje sa Hasselblad-om, Xiaomi sa Leica-om, a Vivo sa Zeiss-om.

Tipster Digital Chat Station objavio je na Weibo-u da čuveni japanski proizvođač fotoaparata Canon traži partnera među proizvođačima pametnih telefona. Još uvijek nije poznato sa kojim kompanijama Canon pregovara, ali nema sumnje da će neka prepoznati mogućnosti koje bi takvo partnerstvo donijelo.

Mediji prenose da se saradnja sa Canon-om ne mora ogledati u tome da brendovi u svojim uređajima koriste njihove senzore. Veća je šansa da će smartphonei dolaziti sa “Canon-ovim softverskim inputima”.

Spekuliše se da bi japanski proizvođač fotoaparata među prvima mogao ostvariti saradnju sa brendovima Realme, Honor i Huawei.

Podsjećamo, Nokia je jedan od prvih proizvođača telefona koji se povezao sa brendom fotoaparata, i to kompanijom Zeiss. Rezultat te saradnje bili su sjajni telefoni sa vrhunskom kamerom, među kojima je nezaboravni model 808 PureView.