Call of Duty: Warzone stiže na iOS

Igra koja je do sada mogla da se igra na Windows PC-u, Xbox-u i Play Station-u postaje dostupna i na operativnom sistemu iOS, tj. na Apple uređajima.

Call of Duty: Warzone je free-to-play battle royale igra iz Call of Duty serijala. Apple je ranije nagovijestio da će ova igra biti dostupna njegovim kupcima, a sada se to i dogodilo.

Na prodavnici aplikacija App Store pojavila se stranica Call of Duty: Warzone i korisnici mogu rezervisati svoju kopiju, ali još uvijek nije omogućena instalacija.

Zvanična objava zakazana je za 15. maj 2023.

Kompanija koja stoji iza Call of Duty franšize, Activision, prošle godine je najavila da će Warzone moći da se igra i na mobilnim uređajima i da je programirana za mobilnu platformu uz najnoviju tehnologiju, ali i da će za mobilnu verziju biti dostupni ekskluzivni i prilagođeni sadržaji.

Warzone Mobile imaće posebne plejliste, događaje i sadržaj i mnoge opcije za prilagođavanje. Igrači će moći komunicirati sa drugim prijateljima, dobijati poene, praviti konfiguracije oružja, a omogućena je kupovina Battle Pass-a za povezivanje u jedinstveno Call of Duty iskustvo na drugim platfomama. Igrači imaju brojne opcije za podešavanje kontrola.
Prednarudžbe su već omogućene, a onima koji naruče Call of Duty: Warzone će biti automatski instaliran na iPhone ili iPad čim postane dostupan.