Call of Duty ostaje na PlayStation konzolama

Sony i Microsoft potpisali su obavezujući ugovor po kome franšiza Call of Duty ostaje ekskluzivno na PlayStation konzolama.

Ovaj je podatak značajan jer Microsoft završava dogovorenu akviziciju kompanije Activision Blizzard, lidera u razvoju igara i izdavača interaktivnog zabavnog sadržaja koji je vlasnik prava na Call of Duty.

Dakle, ova igra ostaje na PlayStation konzolama uprkos promjeni, ali nisu saopšteni detalji ugovora, pa nije jasno da li je u pitanju desetogodišnji ugovor, kao što su potpisali Microsoft i Nintendo, kao i raznim drugim sporazumima koje je Microsoft sklopio sa platformama za cloud igre, ili tu postoje neke novine.  

Dogovor između Microsoft-a i Sony-ja o budućnosti sadržaja Activision Blizzard-a na PlayStation platformi postignut je nakon 18 meseci pregovora .

Međutim, regulatorno tijelo u Velikoj Britaniji (CMA) blokiralo je Microsoft-ovu akviziciju, pa još uvijek traju pregovori kako bi se modifikovala transakcija, na način da se riješe nedoumice koje su u regulatoru nastale oko cloud igara.

Kupovinom kompanije Activision Blizzard, Microsoft će postati treća najveća svjetska kompanija za igre mjereno po prihodima, iza Tencent-a i Sony-ja.