Brže i lakše ostanite u kontaktu sa svijetom – Alcatel 1L Pro

Alcatel 1L Pro nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Iako se možda čini da za današnje standarde ima iznenađujuće malo radne memorije – 2 GB, zahvaljujući Android 11 Go edition-u ovaj uređaj besprijekorno radi, a donosi i brojne nove mogućnosti na koje smo sada već navikli.

Naime, zahvaljujući opciji Face Key pri otključavanju telefona potrebno je samo pogledati u selfi kameru od 5 MP i uređaj je spreman za korištenje. Tu je i Google Assistant opcija pomoću koje korisnik može dobiti odgovore na brojna pitanja.

Sa osam procesorskih jezgri i čipsetom Unisoc SC9863A na 28 nm tehnologiji ovaj telefon će olakšati komunikaciju sa svijetom i bez problema izvršavati sve zadatke. Dolazi sa 32 GB memorije koja se može proširiti sa dodatnih 128 GB preko microSD kartice, a što se tiče baterije, ona je kapaciteta 3.000 mAh i puni se microUSD kablom snagom od 5 W.

Još jedna od bitnih stavki svakog pametnog telefona su kamere. Na zadnjoj strani ovog uređaja nalaze se dvije, od 13 i 2 MP, pri čemu senzor od 2 MP obavlja dubinske snimke. Zadnja kamera pomoću vještačke inteligencije može prepoznati 12 različitih scena, koje omogućavaju snimanje odličnih fotografija. I selfie kamera od 5 MP donosi napredne tehnologije kao što je HDR, te mogućnost uljepšavanja.

Ekran od 6,1 inča u HD+ rezoluciji sa mini notch-em na vrhu, unutar kojeg je smještena prednja kamera, pruža kristalno čist prikaz, te je savršen za panoramsko snimanje.

Alcatel 1L Pro posjeduje i Eye-comfort Mode, tako da pruža dobar ugođaj i prilikom gledanja filmova. Sa „valovitim“ kućištem u Twilight Blue i Power Grey boji ovaj telefon osvaja već na prvi pogled.