Brave uvodi pretragu za slike i video snimke

Brave-oa pretraživač više neće koristiti Bing ili Google kako biste pronašli fotografije ili video zapise. Brave sada ima sopstveni foto i video search.

Ovo će omogićiti korisnicima vam da pronađu medijski sadržaj koji im treba uz isti nivo privatnosti i slobode pristupa, karakterističan za Brave. Nećete morati da brinete da ćete biti profilisani putem pretrage slika ili rizikovati da propustite politički osjetljiv sadržaj povučen sa indeksa neke druge pretraživačke mašine.

I dalje ćete imati opciju da nastavite pretrage putem konkurenata, bar neko vrijeme, piše Engadget. Brave napominje da neke opcije pretrage, kao što su filtriranje po odnosu širine i visine ili licenci, još nisu spremne. Ova opcija vam pomaže da dobijete rezultate koje tražite, pod uslovom da vam ne smeta korišćenje glavne pretraživačke mašine.

Za Brave je važnije da postoji “jasna alternativa” nego apsolutna jednakost funkcija kao kod drugih pretraživača, tvrdi kompanija.

Svi mogu koristiti Brave-ovu pretraživačku mašinu na webu, ako je postavljena kao podrazumijevana u okviru pretraživača.

Brave se istakao među sličnim konkurentima orijentisanim ka privatnosti, poput DuckDuckGo-a, tako što se trudi da izbjegne korišćenje indeksa trećih strana. Brave je prestao da koristi Bing-ov indeks pretrage u maju. To je rezultiralo smanjenjem rezultata pretrage za sedam procenata, ali je takođe dalo Brave-u veću kontrolu nad svojim rezultatima.

Ovo neće nužno dovesti do naglog porasta tržišnog udjela. Brave čak nije registrovan u statistikama tržišnog udjela pregledača StatCounter-a i nije u poziciji da ugrozi teškaše poput Chrome-a, Edge-a i Safari-ja. Međutim, ovo eliminiše glavnu primjedbu ukoliko ste entuzijasta koji je odlučan da minimizira dijeljenje svojih podataka sa pretraživačom koliko god je moguće.