„Blok 27“ nova serija na Superstar TV-u

Gledajte od 19. februara premijerno u okviru m:SAT i m:tel IPTV-ja

Od 19. februara, vikendom od 21.00 časova na kanalu Superstar TV, koji možete da gledate u okviru m:SAT i m:tel IPTV paketa, očekuje vas najnovija serija „Blok 27“, novi zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbija.

„Blok 27“ je serija od šest epizoda koja, po riječima producenata, pomjera granice srpske i regionalne televizije i donosi uzbudljivu priču, vodeći gledaoce u novi, do sada neistraženi svijet Novog Beograda koji krije tajne misterioznog (i u stvarnosti nepostojećeg) Bloka 27.

Zaplet ove napete priče počinje nestankom četrnaestogodišnjeg Rastka u blokovima, nakon čega njegova sestra bliznakinja Milica, uz pomoć prijatelja i vršnjaka Darka i Bogdana, počinje vlastitu istragu o okolnostima njegovog nestanka.

„Blok 27“ je serija o tinejdžerima i za tinejdžere, ali u njoj će svakako po više osnova uživati i svi oni koji vole misteriju, napetost i uzbuđenja, bez obzira na godine. Priča se fokusira na probleme glavnih junaka i opasnu avanturu u koju se upuštaju kako bi otrkrili davno zakopanu istinu, dok veoma važna narativna nit priče seže u daleku prošlost, u šezdesete godine prošlog vijeka, u vrijeme kada je Novi Beograd bio u urbanističkom povoju i izgradnji. Ovo je sve samo ne uobičajena i tipska tinejdžerska serija o odrastanju, već sadrži i izražene žanrovske elemente, pa će je, sasvim sigurno, rado prigrliti i brojni poklonici fantastike i horora.

Kreator serije je sve traženiji Ivan Knežević (jedan od scenarista filma „Heroji radničke klase“, koji će svjetsku premijeru imati na predstojećem Berlinskom filmskom festivalu, i serije „Jedini izlaz“), dok su „Blok 27“ režirale dvije velike nade srpskog filma: Momir Milošević (režirao je prvu, drugu i šestu epizodu) i Milica Tomović (režirala treću, četvrtu i petu epizodu).

Na scenariju za seriju su, uz Kneževića, radili Boris Grgurović, Ljubica Luković i Boban Jevtić. Glavne uloge tumače tinejdžeri Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić i Stefan Lazić, uz snažnu podršku Ivane Mladenović i Aleksandra Saše Gligorića. Ostale uloge su povjerene Andreju Jovoviću, Jovanu Belobrkoviću, Dušanu Miloševiću, Strahinji Kostiću, Katarini Marković, Milovanu Filipoviću, Branku Đuriću, Tatjani Kecman, Goranu Smakiću, Bojani Zečević, Nini Erak i drugima.