Black Shark 4 Pro nastavlja dominaciju na AnTuTu listi

Prošlo je mjesec dana, a AnTuTu se vratio sa spiskom 10 najboljih telefona, gdje Black Shark 4 Pro već peti mjesec zaredom drži prvo mjesto.

Važno je napomenuti da je prosječna ocjena izračunata na više od 1.000 uređaja. U julu je pomenuti uređaj skupio impresivnih 854.439 bodova. 

Black Shark 4 Pro pokreće vodeći Snapdragon 888 čipset. Isti je slučaj i sa ostalim modelima na listi.

Uređaj ima 12 GB LPDDR5 RAM -a i 256 GB (UFS 3.1 + SSD sistem diskovnog niza). Prema AnTuTu, implementacija SSD matričnog sistema omogućava brzo vršenje operacija čitanja i pisanja.

Na drugoj pozici je Nubia Red Magic 6 Pro. Zanimljivo je da se razlika u bodovima između pomenuta dva modela povećava svaki mjesec.

Što se tiče ostalih pozicija, na njima dominiraju OnePlus 9 Pro, OPPO Find X3 Pro, Realme GT, OnePlus 9, Vivo X60 Pro+, iQOO 7, Meizu 18, kao i Xiaomi Mi 11 Ultra.

Za sljedeći mjesec mogli bismo vidjeti neke pomake i promjene na popisu 10 najboljih uređaja zbog nedavnog predstavljanja Huawei P50 serije. Takođe, od Honor Magic 3 serije se očekuje da će pružiti neke neuporedive performanse za svoje korisnike.