Bing predstavio moderno pretraživanje uz AI

Bing Chat je nastavio sa pružanjem novih poboljšanih mogućnosti svojim korisnicima kada je pretraga u pitanju.

Najnoviji dodatak je Visual Search – inovativna funkcija koja kombinuje GPT-4 model kompanije OpenAI sa pretraživanjem slika. Ona omogućava korisnicima da uživaju u interaktivnom iskustvu pretraživanja interneta, posebno slika.

Kada korisnik želi pronaći sličan sadržaj ili informacije o slici koju ima, može jednostavno otpremiti sliku u Bing Chat. AI alatka tada analizira sliku i nudi korisne informacije o njenom sadržaju. Ovo može biti posebno korisno za prepoznavanje fotografija sa odmora, identifikaciju predmeta u frižideru i još mnogo toga.

Nakon što AI završi analizu slike, korisnici mogu postavljati dodatna pitanja u vezi sa njenim sadržajem, što dodatno poboljšava korisničko iskustvo. Ova funkcija značajno mijenja način na koji se do sada pretraživao internet, jer omogućava brzo i lako dobijanje informacija na osnovu slika. Zapravo, ovaj način pretraživanja predstavlja pravu malu revoluciju koja će korisnicima omogućiti da na potpuno nov način dolaze do željenih informacija i saznanja.

Nova mogućnost pretrage već je dostupna u okviru Bing pretraživača za desktop i Bing aplikacije. Oni koji su imali priliku da testiraju ovu funkciju kažu da donosi izuzetne rezultate i obećava da će unaprijediti način na koji korisnici koriste internet za pretragu sadržaja.