“Bijeli prah” – film koji se ne propušta

Ovaj film koji istražuje temu droge i krijumčarenja na dublji način, prikazujući ne samo kriminalni aspekt već i ljudske posljedice takvog načina života na porodicu i prijatelje, prava je preporuka za pogledati.

Film “Blow” iz 2001. godine, reditelja Teda Demmea, je istinita priča o Georgeu Jungu, američkom krijumčaru droge koji je postao jedan od najpoznatijih dilera kokaina u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Johnny Depp sjajno tumači glavnu ulogu, donoseći dubinu i kompleksnost ovom liku.

Osim njega, glumačku ekipu čine Penelope Cruz, koja tumači Georgevu ženu Mirthu Jung, Ray Liotta, koji tumači ulogu oca, te Paul Reubens, Franka Potente, Rachel Griffiths i drugi.

Odrastajući u porodici sitnog preduzetnika, koja je često jedva spajala kraj s krajem, George je još kao dječak sam sebi obećao da neće dijeliti sličnu sudbinu kad odraste. Zbog sitnog kriminala i prodaje droge, George stiže u zatvor, gdje upoznaje ljude koji ga upućuju kako da tu igru zaigra na višem nivou.

Počinje da krijumčari kokain iz Kolumbije u SAD, preuzima ogromni dio tržišta droge, te stiže do bogatstva i luksuznog načina života. Međutim, ni sav novac i luksuz koji je stekao nisu ga mogli pripremiti na neumoljive opasnosti takvog biznisa.

Takođe, “Blow” je vizuelno atraktivan film s odličnom muzičkom podlogom i režijom koja vješto prenosi atmosferu različitih vremenskih perioda kroz koje priča prolazi.

Sjajnu kriminalističku dramu pogledajte u subotu 23. septembra, na Superstar TV (pozicija broj 300 u osnovnom m:tel IPTV paketu) u 15.35 časova.