Big Data tehnologijom do unapređenja IPTV usluge

m:tel inženjeri na Ibis konferenciji

Na konferenciji „Get ready for Era of Disruption“ u organizaciji Ibis Grupe, održanoj 8. decembra ove godine u Banjaluci, inženjeri iz kompanije m:tel održali su prezentaciju o upotrebi Big Data tehnologije radi unapređenja m:tel usluga.

Moderne tehnologije nam svakodnevno isporučuju ogromne količine podataka koje je potrebno obraditi, analizirati i interpretirati, najčešće u realnom vremenu, što dovodi do popularnog Big Data koncepta o kojem se mnogo govori posljednjih godina.

Izvor fotografije: m:tel

Govoreći toj temi, inženjeri iz kompanije m:tel su predstavili IPTV analytics program za dobijanje korisnih informacija u cilju donošenje strateških odluka za unapređenje m:tel ponude IPTV sadržaja i stvaranju još boljeg korisničkog iskustva.

IPTV analytics programom unaprijeđena je produktivnost, statistika i vrijednost podataka.

Izvor fotografije: m:tel

Kompanija m:tel je prepoznala važnost i prednosti Big Data, te je njenom upotrebom postala jedan od pionira u korišćenju Big Data tehnologije na našim prostorima. 

Ibis Solutions zajedno sa Ibis Instruments čini Ibis Grupu osnovanu 1996. godine koja je postala jedan od najvećih provajdera IT rešenja i merne opreme u jugoistočnoj Evropi.