Baterija sljedećeg OnePlus telefona biće puna za 15 minuta

Brzina punjenja baterije pametnih telefona raste iz dana u dan. Zahvaljujući jakoj konkurenciji, kompanije neprestano pomjeraju granice i najavljuju nove tehnologije koje će oboriti dosadašnje rekorde.

Tako je kompanija OPPO, na nedavno održanom MWC 2022, predstavila tehnologiju brzog punjenja SuperVOOC od 150 W, pomoću koje se baterija od 0 do 50% puni za samo 5 minuta, a od 0 do 100% za samo 15.

Otkriveno je da će SuperVOOC debitovati na novom pametnom telefonu njihovog „podbrenda“ OnePlus, koji bi se na tržištu trebao naći uskoro – već u drugom tromjesečju ove godine.

Svjetski mediji prenose da se radi o nadolazećem modelu OnePlus Nord 3

Iako nema zvaničnih potvrda, šuška se da će ovaj pametni telefon imati 6,7-inčni Full-HD+ OLED zaslon, sa 120 Hz brzinom osvježavanja.

Otvor za selfie kameru trebalo bi da bude pozicioniran na sredini, a na zadnjoj strani glavna kamera Sony IMX766 od 50 MP. Navodno bi trebalo da ima sličnu hardversku postavku kao i nedavno najavljeni Realme GT Neo 3, koji će takođe, kako je navedeno na ovogodišnjem MWC-u, podržavati brzo punjenje od 150 W.

Iz kompanije OnePlus najavili su da će biti prvi koji će donijeti MediaTek Dimensity 8100 procesor u nekom uređaju, a vjeruje se da taj uređaj mogao biti upravo OnePlus Nord 3.