Bard će biti integrisan u Google Asistent

Tehnološki gigant Google se sprema da unaprijedi svog glasovnog pomoćnika, Google Asistent-a, integrišući Bard AI chatbot. 

Ova nova funkcija donosi kombinaciju “generativnog razmišljanja” Bard-a sa “personalizovanom pomoći” Google Asistent-a, čime će odgovori postati još prilagođeniji korisničkim potrebama na mobilnim uređajima. Planirano je da ova funkcija bude dostupna u narednim mjesecima.

Google Asistent već obavlja brze zadatke, kao što su postavljanje tajmera, pružanje vremenskih informacija i upućivanje brzih poziva. Međutim, Google ima ambiciju da unaprijedi Asistent-a i da mu da šire mogućnosti. 

Integracija Bard-a u Google Asistent-a omogućava personalizovanijeg i kontekstualno svjesnijeg pomoćnika. Ovo je korak ka pružanju naprednih funkcija koje će olakšati planiranje putovanja, pretragu e-pošte, kreiranje liste za kupovinu i slanje poruka.

Korisnici će moći da komuniciraju sa novim osnaženim Asistent-om putem teksta, glasa i slika, pružajući više načina za interakciju i dijeljenje konteksta u odnosu na tradicionalni Google Asistent

Google ističe da je ova nadogradnja u ranoj razvojnoj fazi, ali će uskoro biti dostupna beta testerima. Prvi će imati priliku da je isprobaju korisnici Pixel 8 i Pixel 8 Pro modela, dok će se opcija kasnije proširiti na Android i iOS platforme. 

Novi Asistent sa Bard-om obećava unapređenje korisničkog iskustva i proširenje mogućnosti za interakciju sa pametnim uređajima.