Bard AI će moći pristupiti našim Google nalozima

Google je unaprijedio svoj bot za vještačku inteligenciju pod imenom Bard AI dodajući nove funkcije poznate kao Bard Extensions.  

Ove funkcije omogućavaju botu da pristupi različitim Google uslugama, uključujući Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube i druge, kako bi pomogao korisnicima u organizaciji različitih aktivnosti, kao što su putovanja ili pronalaženje informacija o poslu. 

Na primjer, Bard AI može automatski prikupiti datume koji odgovaraju svim učesnicima putovanja iz Gmail-a, pronaći informacije o hotelima i letovima u stvarnom vremenu, i korisnicima pružiti upute za putovanje putem aplikacije Maps. Takođe, može prikazivati relevantne YouTube video snimke ili putopise o određenim lokacijama. 

Ova integracija omogućava korisnicima da obavljaju različite zadatke i organizuju se u okviru jedne konverzacije sa Bard AI četbotom. 

Međutim, postoje zabrinutosti u vezi privatnosti, jer Bard AI mora da pristupi korisničkim podacima u Google uslugama kako bi obavio ove zadatke. Google ističe da sadržaj kojem bot pristupa neće biti pregledan od strane zaposlenih u timu za vještačku inteligenciju, već samo od strane bota. 

Pored ovih funkcija, Bard AI sada ima i dugme “Google it“, koje omogućava korisnicima da brže provjere informacije koje dobiju od bota. Takođe, Bard AI će moći da koristi različite jezike kako bi bolje komunicirao sa korisnicima. 

Iako su ova ažuriranja značajna, Bard AI se još uvijek suočava sa konkurencijom drugih AI asistenata, kao što su ChatGPT i Bing chat. Google nastavlja da unapređuje Bard AI, ali za sada izazov nije potpuno dostignut.