Baldur's Gate 3 izdominirao na čuvenoj dodjeli nagrada

Održano je najnovije izdanje najprestižnije, a sigurno i najstarije dodjele nagrada za video-igre, Golden Joystick Awards, i jedno ime je izdominiralo – Baldur’s Gate 3.

Ova igra je postigla nešto izuzetno osvajanjem nagrada u svim kategorijama u kojima je bila nominovana, prema glasovima publike.

Baldur’s Gate 3 je bio nominovan u osam kategorija, od kojih su dvije bile za najbolju glumu, ali je samo jedna mogla da završi kao pobjednik. Međutim, igra je trijumfovala u svim nominovanim kategorijama, što je impresivno postignuće.

Nagrade koje je Baldur’s Gate 3 odnio kući uključuju: najbolju igru godine, najbolju PC igru godine, najbolju priču, najbolji vizuelni dizajn, najbolju zajednicu i najbolju sporednu ulogu. Dodatno, razvojni studio Larian, koji stoji iza ove uspješne igre, nagrađen je i kao najbolji studio godine.

Jedina igra koja je pored Baldur’s Gate 3 osvojila više od jedne nagrade bila je Final Fantasy 16, nagrađena za najbolji zvuk i najboljeg glavnog glumca. Ovi rezultati sugerišu da je Baldur’s Gate 3 stekao duboko poštovanje i odobravanje igračke zajednice, potvrđujući svoju izuzetnost u različitim aspektima, od priče i dizajna do zajednice koja je podržava.

Ova igra, razvijena od strane Larian Studios, nasljeđuje slavnu tradiciju Baldur's Gate serijala i Dungeons & Dragons svijeta. Sa svojim dubokim i zahvatnim narativom, Baldur’s Gate 3 ističe se po kompleksnim likovima, odlučujućim moralnim izborima i fascinantnom svijetu u kojem se radnja odvija.