Audio i video pozivi stižu na X

Društvena mreža X, za koju ćemo još jednom podsjetiti da je zapravo preimenovani Twitter, nedavno je započela uvođenje nove funkcionalnosti koja je iznenadila mnoge korisnike – funkcije za audio i video pozive.

Ova vijest nije potpuno neočekivana, s obzirom na to da je izvršna direktorka Linda Yaccarino u avgustu potvrdila dolazak opcija za videopozive. Ovo predstavlja samo jedan od koraka u razvoju društvene mreže X, koja se trudi postati “aplikacija za sve”, slično ambicijama njenog vlasnika Elona Muska.

Korisnici koji posjete X dočekaće poruka: “Audio and Video calls are here!” koja sadrži i uputstva o korištenju novih funkcija i njihovom podešavanju. Ove opcije mogu se pronaći u “settings” sekciji za Direct Messages (direktne poruke) i mogu se uključiti ili isključiti prema želji korisnika. Osim toga, korisnici mogu izabrati da dozvole pozive samo od verifikovanih korisnika, osoba iz njihovog adresara ili samo osoba koje prate.

Važno je napomenuti da neće svi korisnici dobiti obavještenje o novoj funkciji, jer je aktivirana kao podrazumijevani parametar. Stoga je preporučljivo da korisnici sami provjere da li su nove funkcije već aktivirane i odluče da li žele zadržati ili isključiti ovu opciju prema vlastitim potrebama.