Artifact će biti ugašen 

Artifact, personalizovana aplikacija za čitanje vijesti sa funkcijama koje pokreće vještačka inteligencija, biće ugašen, potvrdili su osnivači.

Mogućnost objavljivanja sadržaja i ostavljanja komentara već je ukinuta, a korisnici mogu još do kraja februara da čitaju vijesti. Artifact su stvorili osnivači Instagram-a Kevin Systrom i Mike Krieger, ali izgleda da se ona više ne isplati. Bar je tako Systorm naveo na svom blogu.

“Došli smo do zaključka da su tržišna prilike takve da ne postoji garancija da bi se nastavak ulaganja isplatio”, naveo je on.

Pokrenuta u februaru prošle godine, ova aplikacija za čitanje vijesti privukla je pažnju pažnju inovativnim funkcijama, među kojima su rezimei tekstova uz pomoć AI te mogućnosti komentarisanja i označavanja članaka kao “klikbejtova”. Čak su i proširili fokus sa vijesti, tako što su omogućili korisnicima da objavljuju linkove za koje smatraju da su zanimljivi, slično kao što to dozvoljava Twitter.

Prema navodima Systorma, funkcije poput komentara i postova zahtijevaju “dosta nadzora”, za šta nema dovoljno zaposlenih.