Arena Sport ispraća posljednje kolo m:tel Premijer lige BiH u fudbalu

Naredna tri dana biće odigrano posljednje, 33. kolo m:tel Premijer lige BiH u fudbalu, čime će biti stavljena tačka na sezonu 2021/2022 godine.  

Arena Sport direktno će prenositi utakmice Posušje-Borac i Leotar-Tuzla Siti, koje se igraju u nedjelju, 29. maja, od 17.00 časova.

Još se sastaju Velež-Sarajevo (petak, 27. maj, u 20.00 časova), Rudar-Zrinjski (subota, 28. maj, u 17.00 časova) te Široki-Radnik (nedjelja, 29. maj, 19.00 časova) i Sloboda-Željezničar (nedjelja, 17.00 časova). Arena Sport će, kao i do sada, donijeti preglede rezultata, analize i najinteresantnije momente sa svih utakmica m:tel Premijer lige BiH u fudbalu.

Mostarci, odnosno FK Zrinjski su još mnogo ranije osigurali i podigli šampionski trofej i lagano već razmišljaju o pripremama za kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka, odakle će u slučaju eliminacije ići u Konferencijsku ligu te se nadaju konačnom iskoraku na međunarodnoj sceni.

Zrinjski će, dakle predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će fudbaleri Borca, Veleža i Tuzla Sitija pokušati da dođu do grupne faze Lige konferencija. Iz Premijer lige ispadaju Rudar i Radnik.

Najbolji fudbal se definitivno igra na Areni Sport!