Apple u aprilu predstavlja novi iPad Pro

Kompanija Apple planira da predstavi nove iPad Pro uređaje početkom aprila, koji će biti dio linije modela koji su se odlično pokazali kod ljudi koji uče i rade od kuće.

U planu je osvježenje linije, koja dobija bolje procesore i unapređene kamere. Novi modeli će izgledom podsjećati na trenutnu seriju iPad Pro uređaja i biće predstavljeni u istoj veličini ekrana od 11 i 12.9 inča.

Unapređeni procesori ovih uređaja će biti upareni sa bržim M1 čipom koji se nalazio u posljednjim MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini modelima. Apple je ove procesore dizajnirao iz sopstvenih resursa.

Takođe, iz kompanije su najavili da planiraju da uvede i Mini-LED ekrane na neke od svojih većih modela uređaja koji će omogućiti bolje osvjetljenje i imaće jači spektar kontrasta.

Na testiranju, novi uređaji su koristili Thunderbolt konektor, što je isti ulaz kao na posljednjim Mac modelima sa unaprijeđenim internim procesorima. Sam ulaz ne zahtjeva nove punjače i moći će se konektovati sa dodatnim eksternim monitorima. Takođe je brži kada je u pitanju sinhronizovanje sa ostalim uređajima u odnosu na USB-C tehnologiju, koja se koristi na postojećim modelima.