Apple predstavio sistem za plaćanje Pay Later

Apple Pay Later je nova funkcionalnost koja je predstavljena kao dio Apple Pay sistema, koji omogućava korisnicima da lako i bezbjedno obavljaju kupovine putem svojih Apple uređaja.

Funkcija je bila najavljena prije gotovo godinu dana, a sada je konačno dostupna korisnicima. Ova usluga je odgovor Apple-a na potrebu korisnika da imaju fleksibilniji način plaćanja, posebno kada kupuju proizvode na rate.

Kada korisnici koriste Apple Pay Later, mogu pozajmiti između 50 i 1000 dolara za kupovinu kod trgovaca koji prihvataju Apple Pay, bez plaćanja kamate. Otplate se vrše u roku od šest nedjelja, a mogu biti podijeljene na četiri rate.

Ova nova usluga predstavlja priliku za korisnike da uživaju u kupovini na rate, bez dodatnih troškova i kamata, najavljeno je iz Apple-a.

Apple Pay Later je integrisan u postojeću aplikaciju Wallet, koja će korisnicima omogućiti da prate stanje svojih pozajmica i buduća plaćanja u kalendaru.

Ova nova funkcionalnost se nadograđuje na postojeći poslovni odnos kompanije iz Kupertina sa Mastercard-om i Goldman Sachs-om, a nova firma koju je Apple osnovao za finansiranje zajmova počela je da podnosi izvještaje o kreditima američkim kreditnim biroima, počevši od prošle jeseni.

Nova usluga je još jedan korak u diverzifikaciji biznisa, koji Apple preduzima, a proteže se izvan prodaje hardvera. Kompanija se poslednjih godina fokusira na pružanje različitih usluga kao što su striming zabava, cloud, fitnes i finansijska produkcija.

Apple Pay Later je samo jedan od primjera inovacija koje kompanija uvodi kako bi svojim korisnicima ponudila najbolje moguće iskustvo korištenja svojih proizvoda i usluga.