Apple predstavio nove uređaje

Najvažnije izmjene u MacBook Pro seriji uključuju nove modele od 14 i 16 inča sa M3 procesorom. 14-inčni model, nasljednik 13-inčnog MacBook Pro-a, dolazi bez Touch Bara i sa tanjim ivicama, a pridružuje se porodici sa Liquid Retina XDR ekranom. Takođe, ovi uređaji dolaze u tamnijoj Space Black boji koja je manje sklona otiscima prstiju.

Što se tiče baterije, 16-inčni MacBook Pro sa M3 procesorom obećava izvanredna 22 sata rada s jednim punjenjem.

Pored toga, Apple je predstavio i novi iMac sa M3 procesorom koji nudi impresivne performanse, brže nego ikada. Ovaj uređaj dolazi u više boja, uključujući i nove opcije, i donosi Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 i Gigabit Ethernet za poboljšanu povezivost.

Ekran na M3 iMacu je impresivan 4.5K Retina Display sa maksimalnom svjetlinom od 500 nita, Spatial Audio i Dolby Atmos podrškom. Osim toga, uređaj je opremljen sa šest zvučnika, visokokvalitetnom FaceTime kamerom i mikrofonima studijskog kvaliteta.

Važno je napomenuti da je Apple posvetio pažnju očuvanju životne sredine, koristeći reciklirane materijale za izradu ovih uređaja.

Svi novi uređaji donose impresivne tehničke karakteristike i poboljšanja u odnosu na prethodne modele, nudeći korisnicima brže i efikasnije računare sa boljim ekranima i više mogućnosti za prilagođavanje.

Podsjećamo, vrhusnke Apple uređaje možete pronaći u m:tel ponudi i još platiti na rate bez kamate.