Apple otkrio kada će lansirati nove proizvode

Pozivnice za događaj na kojem će biti predstavljen novi iPhone, (a vjerovatno i nova serija Apple Watch-eva) su poslate, i sad je poznato: Događaj će se zvati ‘Far Out’ a održaće se 7. septembra.

Far Out će biti Apple-ov prvi događaj uživo od početka pandemije, a održat će se u Steve Jobs Theateru u kampusu Cupertino. Naravno, svi koji ne mogu doći biće im dostupni uobičajeni prenosi putem interneta.

Očekuje se da će glavna atrakcija biti serija iPhone 14. Standardni model iPhone 14 biće u veličinama od 6.1 i 6.7 inča, kao i Pro modeli, dok je primjetan izostanak iPhone mini.

Mediji navodi da će biti predstavljen tri nova Apple Watcha. Apple Watch Series 8 je gotovo identičan sa prethodnom serijom, uz dodati senzor za temperaturu. Od Apple Watcha SE se očekuje brži čip i isto kućište kao i kod trenutnog modela, dok je treći model rađen za ekstremne sportiste pa ima veći ekran i jaču bateriju.

Od drugih proizvoda vjerovatno će biti predstavljen Mac Pro, dok će slušalice i tableti biti predstavljeni na nekoj budućoj prezentaciji.

Ono što znamo za sledeći model iPhone-a jeste da Apple nastavlja sa politikom dostavljanja uređaja bez punjača (čime su ostvarili uštede, a i bili dobri prema prirodi) tako da neće biti ništa od novih punjač koji nude super brza punjenja.

Priča se i da će se iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max puniti snagom od 30 W samo kada je baterija blizu 0%, a nakon toga će snaga pasti na 27 do 25 W, što je praktično neznatno povećanje u odnosu na prethodni model.