Apple app za klasičnu muziku dostupna na Android-u

Apple je objavio da će aplikaciju za klasičnu muziku učiniti dostupnom i za Android korisnike.

Apple je godinama ograničavao svoje usluge isključivo na iOS platformu. Sada je odlučio da Apple Music Classical omogući korisnicima , čime će dobiti pristup bogatoj biblioteci klasične muzike i ekskluzivnom sadržaju.

Nakon što su 2021. kupili Primephonic i njihov servis klasične muzike, Apple je od prvobitnih najava izdavanja nove aplikacije napravio aplikaciju samo za iPhone u martu ove godine. Sada joj mogu pristupiti i korisnici Androida, ali prehodno uz nju moraju skinuti i aplikaciju Apple Music i napraviti profil na njoj.

Nakon toga im je dostupna velika baza klasične muzike iz različitih vremenskih perioda i žanrova. Aplikacija, takođe, sadrži detaljne informacije o svakom djelu, kao i biografije izvođača i dirigenta. Dostupne su i opcije za personalizovane preporuke i kurirane plejliste koje će korisnicima pomoći da istraže i otkriju nove kompozicije i izvođače.

Znajući koliko je Apple posvećen kvalitetu zvuka, ne treba napominjati da će i u ovom slučaju on biti na najvišem nivou, pa će klasična muzika doći do izražaja sa svakim detaljem i nijansom.

Lansiranje nove aplikacije za klasičnu muziku za Android korisnike je siguran korak ka većoj dostupnosti muzike i širenju uticaja Apple-a na tržištu.

Vrhunske Apple uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.