Apollon videoteka

Uživajte u najaktuelnijim domaćim serijama kad god poželite

U Apollon videoteci u okviru m:tel IPTV-ja očekuje vas više od 10 000 sati domaćeg i stranog filmskog i serijskog programa sa prevodom. Bez reklamnih prekida, u sadržaju koji vi odaberete, možete da uživate kad god i koliko god želite. Ovog puta za vas izdvajamo domaće serije: „Kalup“, „Azbuka našeg života“ i „Dug moru 2“.

Potresna mini serija „Kalup“ nastala je po elementima istinitih priča i svjedočanstvima nesrećnih roditelja iz afere „nestale bebe“ koja je godinama potresala bivšu Jugoslaviju.

Prvi slučajevi nestalih beba počeli su se događati šezdesetih godina. Majke su dobivale informacije da su im bebe rođene mrtve, no nisu bile u mogućnosti vidjeti svoje novorođenče, niti su dobile smrtni list i prateću medicinsku dokumentaciju. Najveći broj slučajeva zabilježen je sedamdesetih i osamdesetih godina, a brojni roditelji i danas protestvuju u Srbiji i BiH ne želeći odštetu koju im država nudi, već istinu – gdje su nestala njihova djeca.

Scenarista i reditelj Vuk Ršumović odlučio je ove nesrećne priče pretočiti u mini seriju i podići svijest nacije o tajnama koje država skriva više od 50 godina. Radnja serije smještena je u sadašnje vrijeme kada privatni detektiv Ljuba (Milivoje Obradović) u ime jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava doći do istine. Ljubina istraga tapka na mjestu jer se slučajevi vode kao zastarjeli, ali mu pažnju privuče slučaj Natalije Velisavljević (Nada Šargin), žene čija je beba prije više od dvadeset godina oteta izvan porodilišta. Slučaj nikada nije riješen, a s obzirom da otmica ne zastarijeva, Ljuba se nada da će na taj način otkriti vezu s drugim nestalim bebama. Preko svoje bivše kolegice, Ljuba nabavlja stari policijski dosije, ali mu cijela stvar postaje sumnjiva kada shvati da nedostaje izjava ključnog svjedoka.

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče „Azbuka našeg života“, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspjeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Četvrt vijeka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se djeca školuju i provode u inostranstvu, ova na izgled idealna porodica, počinje se raspadati.

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamiku radnje i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajem glavnih likova, serija nam donosi ogoljenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

Serija je nastala po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović Muška azbuka i Azbuka mog života, a u režiji Jelene Bajić Jočić.

Serija “Dug moru 2” donosi odgovore na još mnogo pitanja i odgonetnuće brojne misterije iz prve sezone.

Nastavak neobične priče o tajnama mještana Boke, mističnog mjesta gdje se mrtvi lako pojavljuju, a živi još lakše nestaju, donosi nam odgovore na neka od ranijih pitanja i spoznaju da se sve do sada desilo sa nekim razlogom.

Glavni zaplet druge sezone vrti se oko Olge, koja je inicijator promjena, predodređena da mijenja svijet. Dok njeni roditelji tonu u probleme krivice i posljedica izazvanih tragedijom iz prve sezone, Olga istražuje istinu o prokletstvu “Duga moru”, koje želi da zaustavi. Na putu samospoznaje, Olga je razapeta između nauke i legendi, ljubavi i strasti.

Popularna serija snimljena u produkciji Telekoma Srbija i Monte Royal Pictures, opčinila je gledaoce prethodne godine žanrovskom slobodom, fantazijom i nesvakidašnjom pričom isprepletanom drevnim mitovima i legendama.

Sve ovo, ali još mnogo toga, pronaći ćete u Apollon videoteci koju možete da aktivirate putem m:tel IPTV menija ili portala Moj m:tel.