Aplikacije sada možete obrisati na svim uređajima i “na daljinu”

Google Play prodavnica je oduvijek nudila korisnicima zgodnu opciju da ista aplikacija bude instalirana na svim uređajima povezanim sa istim Google nalogom.

Dok je opcija za instaliranje aplikacija na sve povezane uređaje dostupna već od 2011. godine, mogućnost brisanja na isti način stiže tek sada. Tako ste ranije mogli da instalirate aplikaciju na svim povezanim uređajima, ali brisanje je moralo da se obavi pojedinačno. Novi korisnički interfejs Play prodavnice sastavlja sve vaše instalirane aplikacije u listu koja je lakša za upravljanje, te omogućava istovremeno brisanje aplikacija “na daljinu”. 

Na primjer, aplikacije povezane sa Google od sada ćete moći da sortirate na različite načine kao što je veličina, da ih grupišete po uređajima na kojima se one nalaze i tako dalje.

Kako bi dodatno olakšala korisnicima život, Play Store uvodi novu funkciju koja omogućava brisanje aplikacija na svim izabranim uređajima povezanim sa istim nalogom. Ova funkcija trebalo bi da radi na svim platformama: PC, Auto, telefonskoj, TV i Wear.

Kada postane aktivna, korisnicima će biti omogućeno da, na primjer, preko svog telefona, jednostavno deinstaliraju određenu aplikaciju sa svih povezanih uređaja. Ovo olakšava proces održavanja i upravljanja instaliranim aplikacijama, čineći ga mnogo efikasnijim.

Iako nova opcija još uvijek nije aktivna, kada se pojavi, korisnici će imati mogućnost da brzo i jednostavno uklone nepotrebne aplikacije s različitih uređaja povezanih s njihovim Google nalogom.