Alienware gaming monitor ima brzinu osvježavanja od 500 Hz

Dell je predstavio kompjuterski monitor čija brzina osvježavanja ekrana dostiže 500 Hz.

Monitor je iz Dell-ove serije Alienware opreme za gaming pa zbog toga ima neke veoma karakteristične funkcije i dodatke, osim standardnih. Jedan od standarda je Full HD tehnologija. Međutim, glavna karakteristika Alienware monitora je originalna brzina (frekvencija) osvježavanja od 480 Hz, koja se, ističu u Dell-u, može podesiti na 500 Hz.

Brzina osvježavanja ekrana utvrđuje koliko puta će se displej uređaja osvježiti ili apdejtovati svake sekunde i ta brzina se mjeri u hercima (Hz). Ona mjeri koliko različitih slika monitor može da prikaže u jednoj sekundi. Standardna brzina osvježavanja je 60 Hz, što znači da monitor može da prikaže 60 slika u sekundi, a što je veća brzina veća je fluidnost prikaza i manje je sjeckanja slike.

Kako bi gejming iskustvo bilo što bolje i bez sjeckanja, Alienware ima IPS panel i NVIDIA G-Sync sertifikat koji je sinhronizovan sa grafičkom karticom koju bi trebalo da imate na računaru. Za maksimalan prikaz boja tu je VESA DisplayHDR 400 tehnologija koja garantuje 99 odstotnu RGB pokrivenost i precizan i živopisan vizuelni prikaz na monitoru i na širim uglovima gledanja.

ComfotView PLUS i TUV sertifikat doprinijeće da se smanji tzv. plava svjetlost i budu prikazane sve zahtijevane boje. Za bolju analizu performansi računara i eventualnog “kašnjenja” odziva prikaza na monitoru tu je standard NVIDIA Reflex Analyzer, a vrijeme odziva je 0,5 ms.

Alienware monitor je veličine 24,5 inča, ima šestougaonu osnovu koji bi trebalo da zauzme minimalan prostor na stolu i ostavi više prostora za druge predmete. Dell još nije otkrio cijenu svog novog proizvoda.