Alcatel 1B – telefon besprijekorne jednostavnosti

Alcatel 1B je telefon besprijekorne jednostavnosti, a pronaći ga možete i u ponudi m:tel kompaniji.

Ovaj smartfon, idealan za ljude u pokretu, dolazi sa Android Go operativnim sistemom, koji se koristi u uređajima s nešto manje radne memorije i procesorske snage. Ipak, na ovaj način je korisnicima omogućeno da bolje iskoriste postojeće performanse, uz optimizovane aplikacije.

Uređaj pogonuje Qualcomm QM215 čip, uz četiri procesorska jezgra na 1,3 GHz, dok se za grafiku brine Adreno 308. Dolazi sa 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, koja se može proširiti memorijskim karticama. Smart Manager konstantno čisti memoriju i optimizuje potrebnu snagu.

Na zadnjoj strani telefona, koji ima 5,5-inčni ekran s odnosnom stranica 18:9, je kamera od 13 MP sa LED blicem, dok je selfie kamera od 5 MP.

Prime Black i Pine Green su boje u kojima je dostupan ovaj smartfon, čija je baterija kapaciteta 3000 mAh. Ugrađen FM radio, mogućnost povezivanja slušalica putem 3,5 mm ulaza te prekidač za Google Assistant su dodatne opcije koje nudi.

Telefon Alcatel 1B (2020) je dostupan u ponudi kompanije m:tel, a na vama je samo da ovaj odličan uređaj ukombinujete sa nekom od Pretplata + tarifa.