Akcioni triler “16 blokova” na Superstar TV

Ako ste ljubitelj kriminalističkih trilera, namjestite alarm za utorak u 17.55 kada vas na Superstar TV čeka uzbudljiv film “16 blokova”.

U Njujorku, neposredno uoči završetka noćne smjene, mrzovoljni policijski detektiv Jack Mosley (Bruce Willis) dobije od narednika zadatak da isprati sitnog kriminalca Eddie-a Bunker-a (Mos Def/Yasiin Bey) iz pritvora do sudnice, u kojoj mora da svjedoči.

Ostarjeli Mosley umoran je od posla i zavisan od alkohola, te želi da zadatak obavi što brže, kako bi se na miru posvetio čašici. Ipak, pred njim je najuzbudljivije jutro u životu.

Naime, odmah nakon što Mosley preuzme svjedoka-zatvorenika i s njim krene u pravcu suda, nasred ulice ih napadnu naoružani kriminalci, pokušavajući da ubiju Bunkera. Mosley uspije da ih savlada i pobjegne sa štićenikom u obližnju zgradu iz koje pozove u pomoć svoje kolege.

Prave nevolje počnu tek nakon što stignu Mosleyev dugogodišnji partner Frank Nugent (David Morse) i još nekoliko njihovih kolega. Naime, Bunker na sudu treba da svjedoči protiv korumpiranih policajaca, među kojima je i Nugent.

Nugent nagovara Mosleya da ostane po strani i pusti policajce da likvidiraju Bunkera, ali Mosley poželi da napokon učini nešto pošteno…

Film, koji je hvaljen zbog akcionih i dramskih momenata, režirao je holivudski režiser Richard Donner, a scenarista je Richard Weng.