AI olakšava gledanje YouTube videa

YouTube testira novu AI funkciju koja bi mogla revolucionizovati način na koji gledate video snimke na platformi.

Ova inovativna opcija omogućava vam da skočite direktno na najzanimljivije dijelove video sadržaja, bez potrebe za premotavanjem ili gubljenjem vremena na “dosadne” dijelove.

Kako funkcioniše ova opcija? Koristeći kombinaciju korisničkih podataka i vještačke inteligencije, YouTube će predvideti koje su najbolje tačke u video snimku i omogućiti vam da direktno skočite na njih. Umjesto traženja i premotavanja, dovoljno je samo dva puta dodirnuti ekran i bićete prebačeni na najzanimljivije dijelove sadržaja.

Trenutno, ova funkcija je u fazi testiranja i dostupna je samo odabranim korisnicima YouTube Premium usluge u SAD-u. Međutim, postoji velika vjerovatnoća da će se proširiti globalno nakon završetka testiranja. Ipak, možda neće biti dostupna za obične naloge koji nisu pretplatnički, što je praksa koju YouTube često primjenjuje za svoje premium funkcije.

Ovo najnovije testiranje dolazi nakon nedavnih napora YouTube-a da unaprijedi korisničko iskustvo kroz novi dizajn i kontroliše štetu nastalu blokiranjem blokera reklama.

Dok se čeka potvrda da li će ova funkcija postati zvanična i kada će biti dostupna svim korisnicima, ostaje da vidimo kako će ova AI inovacija oblikovati naše iskustvo na YouTube platformi u budućnosti.