AI na LinkedIN pomaže da nađete posao

LinkedIn, društvena mreža poslovnih kontakata, nastavlja da unapređuje korisničko iskustvo putem vještačke inteligencije.

Nedavno je lansiran “AI trener za pronalaženje posla” dostupan samo LinkedIn Premium korisnicima, otvarajući nove perspektive u traženju poslova.

Ovaj alat koristi moć vještačke inteligencije kako bi korisnicima pomogao da efikasnije navigiraju kroz proces pronalaženja posla. AI trener procjenjuje radna mjesta i daje korisnicima povratne informacije o tome da li odgovaraju za određenu poziciju. Obrnuto, pruža sugestije za vještine koje bi trebalo istaći u prijavama za posao.

Jedna od ključnih prednosti AI trenera je što može da odgovori na pitanja o kompanijama koje nude poslove. Ovaj alat postaje vrijedan saveznik prilikom istraživanja potencijalnih poslodavaca.

Za pristup AI treneru, korisnici trebaju imati LinkedIn Premium članstvo, koje košta oko 40 dolara mjesečno. Premium korisnici takođe dobijaju pristup brojnim AI savjetima koji im pomažu da optimizuju svoje profile kako bi privukli poslodavce.

Ova inovacija značajno mijenja dinamiku traženja poslova na LinkedIn-u kakva je bila do sada. Umjesto da se osjećaju nesigurno ili nekompetentno, korisnici sada mogu osloniti na vještačku inteligenciju da im pruži dragocjene smjernice i poveća šanse za uspješno nalaženje poslova koji odgovaraju njihovim vještinama i interesovanjima. Vještačka inteligencija tako sada postaje partner u ostvarivanju profesionalnih ciljeva na ovoj platformi.