Veliki smo jer stojimo na ramenima velikana!

Mudar čovjek zida kuću svoju na čvrstom temelju… Naši su temelji naša istorija i ljudi koji su nam ostavili toliko toga, da je naša obaveza da živimo tako kako bismo umnožavali plodove našeg nasljeđa.

Narod smo koji ima Teslu, i samo on bi bio dovoljan da budemo ponosni na svoj rod. Jer je najveći od najvećih u istoriji svijeta. A, kada bismo nabrajali sve velikane naše istorije, naučnike, književnike, umjetnike, to bi bio jedan veliki spisak, poput knjige.

Kompanija m:tel, upravo zato, želi da slavi svoje uspjehe prisjećajući se korijena iz kojih smo izrasli, da u budućnost uvijek sa sobom ponosno nosimo snagu i viziju naših velikana.

Razvoj, moderna tehnologija, napredak, etika, snaga – sve su ovo riječi koje opisuju kompaniju m:tel i koje nas čine velikima. A, veliki se ne postaje preko noći. Iza nas su godine rada i truda, mnogo znanja i učenja. A učili smo iz onoga što su stvarali oni koji su nas zadužili svojim životom. Oni zbog kojih smo danas i mi veliki!

Današnja tehnologija nam, između ostalog, omogućava da ’oživimo’ one koji nas zapravo i nisu nikada napustili, ostavivši nam svoja djela u nasljeđe, poput Milankovića, Andrića, Kočića…. A sve to možemo upravo zahvaljujući dostignućima velikog Tesle, Pupina…

Njihov život utkan je u sve naše živote onim što su nam ostavili na dar. Zato ih naročito želimo čuti i na Dan Telekoma Srpske, kompanije koja, kao i ovaj narod, počiva na blagu njihovog naučnog i kulturnog naslijeđa.