AI sve prisutnija u Google pretragama

Google je ovog mjeseca najavio niz značajnih promjena, kao dio šire strategije da poboljša iskustvo pretrage koristeći vještačku inteligenciju, a koje uključuju:

AI-organizovani rezultati pretrage: Ova funkcionalnost će omogućiti kreiranje cjelokupnog iskustva na stranici sa relevantnim rezultatima, fokusirajući se na recepte i inspiraciju za obroke. Google planira da integriše sadržaje iz raznih izvora, uključujući članke, video zapise i forume.

Unapređenja AI pregleda: Ovi pregledi, koji sadrže AI generisane informacije, dobiće novi dizajn sa istaknutim linkovima ka podržanim web stranicama, što bi trebalo da poveća saobraćaj ka tim sajtovima. Takođe, u ove preglede će biti uključeni oglasi.

Circle to Search: Ova funkcija će omogućiti instant pretragu pjesama koje čujete bez potrebe za mijenjanjem aplikacija, a dostupna je na više od 150 miliona Android uređaja.

Google Lens: Ova vizuelna pretraga sada će podržavati pretragu putem videa i glasa, omogućavajući korisnicima da postavljaju kompleksna pitanja. Takođe, unaprđena funkcija pretrage proizvoda će uključivati važne informacije o proizvodima, kao što su recenzije i cijene kod različitih prodavaca.