Impresivan dizajn i odlične specifikacije – Honor X8A

Honor X8A je moderan pametni telefon, spoj impresivnog dizajna i odličnih specifikacija

Njegov prethodnik, Honor X8 je telefon nižeg srednjeg ranga, gdje specifikacije prate cijenu. Za razliku od njega, model X8A ima poboljšan ekran, jaču bateriju i napredniji sistem kamera.

Njegov ekran je 6,7-inčni IPS LCD rezolucije 1.080×2.388 piksela, uz frekvenciju osvježavanja od 90 Hz. Ima Color Calibration tehnologiju za podešavanje temperature boja pojedinih kadrova i tehnologiju koja smanjuje štetnu plavu svjetlost. 

Telefon pokreće MediaTek-ov Helio G88 procesor, uparen sa 6 GB RAM-a te 128 GB interne memorije. Iako ne podržava eksterne memorijske kartice, veliki kapacitet interne memorije zadovoljiće potrebe većine korisnika.

Sve prati Li-Po baterija kapaciteta 4.500 mAh, koja bi, prema navodima proizvođača, trebalo da izdrži cijeli dan korištenja. Stoga je dobar izbor za sve korisnike; od onih koji vole fotografiju do onih koji su strastveni gejmeri.

Izvor fotografije: mtel.ba

Jedna od najimpresivnijih karakteristika Honor X8A je njegov sistem kamera. Glavna kamera ima tri senzora – 100 MP, 5 MP i 2 MP – zajedno će doprinijeti profesionalnom kvalitetu vaših fotografija, bez obzira na to šta vam je u fokusu. Prednja kamera od 16 MP osigurava da vaši selfiji i video pozivi budu oštri i jasni.

Uređaj je kompaktan i teži svega 179 grama, pa je odličan izbor za sve one koji su često u pokretu, dok Dual SIM podrška omogućava istovremenu upotrebu dvije SIM kartice, što je idealno za ljude koji žele da razdvoje poslovne i privatne pozive.

Više o ovom telefonu, koji u m:tel-u možete nabaviti po sniženoj cijeni, možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.