Ove aplikacije su odlična alternativa Google kalendaru

Iako je Google Kalendar popularan alat za organizaciju vremena, postoje brojne alternative koje nude različite funkcije i prilagođavanja, olakšavajući korisnicima da izaberu ono što najbolje odgovara njihovim potrebama.

1. LeaderTask
LeaderTask nije samo kalendar, već kompletan alat za produktivnost. Sa integrisanim kalendarom, zadacima, timskom kolaboracijom i različitim prikazima poput Kanban tabli i Gantovih grafikona, LeaderTask je odličan izbor za one kojima je potreban sveobuhvatan sistem za upravljanje radnim tokom.

2. Notion Calendar
Notion je popularna aplikacija za produktivnost koja uključava integrisani kalendar zahvaljujući kupovini aplikacije Cron. Nudi minimalistički dizajn, sinhronizaciju sa Google Kalendarom i integraciju sa ostalim Notion stranicama, što ga čini savršenim za korisnike koji već koriste Notion za upravljanje zadacima.

3. Fantastical Calendar
Ekskluzivan za Apple uređaje, Fantastical Calendar podržava prirodan unos teksta za brzo kreiranje događaja. Sa podrškom za Google, iCloud i Microsoft 365, prelijepim korisničkim interfejsom i naprednim funkcijama kao što su vremenske prognoze i integracija sa aplikacijama za video sastanke, Fantastical je idealan za korisnike u Apple ekosistemu.

4. Thunderbird
Poznat po upravljanju emailovima, Mozilla-in Thunderbird sadrži i kalendar sa podrškom za Google Kalendar. Sa modernim interfejsom i funkcijama, kao što su višestruki tabovi i integracija zadataka, Thunderbird je besplatna opcija koja može zamijeniti Google Kalendar sa stilom.

5. Microsoft Outlook
Outlook je odličan izbor za Microsoft 365 korisnike. Integrisan sa Microsoft Teams-om, podrškom za Google Meet i Zoom, te mogućnošću praćenja sportskih i TV rasporeda, Outlook je moćna alternativa za poslovne korisnike koji žele duboku integraciju sa ostalim Microsoft proizvodima.