Evo kako možete da pregledate svoje stare Instagram priče

Instagram je postao nezaobilazna platforma za dijeljenje svakodnevnih trenutaka, fotografija i video snimaka, a mnogi korisnici često žele da se prisjete svojih starih uspomena koje su podijelili na Instagramu, naročito kroz priče koje su zabilježile važne trenutke.

Evo kako da pregledate svoje stare Instagram priče:

1. Idite na svoj profil
Uvjerite se da ste prijavljeni na svoj nalog na mobilnoj aplikaciji kako biste mogli pristupiti svom profilu i arhivi priča. Nakon što otvorite aplikaciju, pređite na svoj profil tako što ćete dodirnuti svoju profilnu sliku ili korisničko ime u donjem desnom uglu ekrana. To će vas odvesti na stranicu vašeg profila, gdje možete vidjeti sve svoje objave.

2. Pristupite arhivi
Da biste pregledali svoje stare priče, potrebno je da odete u arhivu. To možete učiniti tako što ćete dodirnuti tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu vašeg profila i zatim odabrati opciju “Arhiva”. Ovdje možete pregledati sve svoje arhivirane priče, kao i objave koje ste ranije sačuvali.

3. Pregledajte stare priče
Nakon što uđete u arhivu, možete pregledati svoje stare priče prema datumu ili periodu kada su bile objavljene. Ova funkcija omogućava da se lako vratite u vrijeme kada ste zabilježili neki poseban trenutak. Takođe, moguće je pregledati priče prema lokaciji, što omogućava dodatni kontekst vaših putovanja ili posebnih događaja. Da biste koristili ovu opciju, dodirnite ikonu lokacije, što će vam prikazati mapu sa svim vašim pričama koje su podijeljene na određenim mjestima.