Spoj kultnog dizajna i odličnih performansi – Samsung Galaxy A55 5G 

Samsung Galaxy A55 5G je pametni telefon koji donosi savršen balans između modernog dizajna i snažnih performansi. Dobra vijest je da je u m:tel-u trenutno na sniženju.

Na prvi pogled, Galaxy A55 5G oduševljava elegancijom. Novi metalni okvir daje mu “premium” izgled i još bolji osjećaj u rukama korisnika, a blage zakrivljene ivice dodatno ističu moderan dizajn.

Ovaj telefon posjeduje AMOLED ekran od 6,6 inča sa 120Hz brzinom osvježavanja, koja pruža besprijekoran vizuelni doživljaj, bilo da pregledate društvene mreže, gledate filmove ili igrate igre.

Uz bogate boje i duboke crne tonove, Super AMOLED tehnologija još jednom potvrđuje Samsung-ovu vještinu izrade vrhunskih ekrana. Gorilla Glass Victus+ dodatno štiti ekran i obezbjeđuje otpornost na ogrebotine i udarce.

Izvor fotografije: Samsung

Ispod atraktivne spoljašnjosti krije se moćan Exynos 1480 procesor, koji u kombinaciji sa 8GB/128 GB memorije pruža brzo i fluidno iskustvo čak i prilikom korištenja više aplikacija istovremeno.

Što se tiče kamera, i one su impresivne. Galaxy A55 5G dolazi sa trostrukom zadnjom kamerom, koju čini glavna od 50MP, ultraširokougaona od 12MP i makro kamera od 5MP. Ovaj sistem kamera omogućava snimanje vrhunskih fotografija i video snimaka čak i u noćnim uslovima. I selfi kamera od 32 MP će uvijek biti na visini zadatka.

Zahvaljujući bateriji kapaciteta 5000 mAh, ovaj telefon nudi dugotrajan rad, tako da je savršen saputnik na putovanjima.

Više informacija o ovom modelu, koji u m:tel-u možete platiti na rate, bez kamate, potražite na www.mtel.ba.