Google Chat povećava mogućnosti automatizacije

Google Chat je nedavno obogaćen značajnim unapređenjem kroz integraciju sa IFTTT i UKG Flow, omogućavajući korisnicima kreiranje prilagođenih automatizacija i direktno obavljanje radnih zadataka.

Ove funkcije su dostupne korisnicima Google Workspace-a, Workspace Individual pretplatnicima, kao i onima sa ličnim Google nalozima.

IFTTT integracija omogućava korisnicima povezivanje Google Chata sa više od 1.000 popularnih aplikacija, čineći automatizaciju svakodnevnih zadataka jednostavnom.

Kroz prilagođene radne tokove, korisnici mogu automatizovati različite zadatke, kao što je slanje automatskih poruka dobrodošlice, postavljanje upozorenja kada se fajlovi dodaju u cloud platforme (Google Drive, Dropbox, Box) ili praćenje aktivnosti na društvenim mrežama. Sa ovim opcijama, organizacije mogu poboljšati produktivnost i omogućiti efikasnije obavljanje rutinskih zadataka.

IFTTT, poznat po svom modelu “If This, Then That”, olakšava kreiranje automatizacija koje se aktiviraju u zavisnosti od postavljenih uslova. U Google Chatu to omogućava korisnicima da postave sveobuhvatne automatizovane procese bez potrebe za ručnim prebacivanjem između različitih aplikacija.

UKG Flow integracija donosi napredne funkcije iz UKG Pro WFM sistema direktno u Google Chat. Korisnici mogu obavljati zadatke kao što su evidentiranje dolazaka i odlazaka s posla.

Ove integracije predstavljaju značajan korak ka većoj produktivnosti i boljoj organizaciji poslovnih procesa.