Google Chrome olakšava pristup sačuvanim podacima

Google Chrome uvodi novu funkciju koja će korisnicima omogućiti da pristupe svojim sačuvanim podacima, kao što su lozinke, Bookmarks i internet-adrese, jednostavnim prijavljivanjem na Google nalog.

Ova novina eliminiše potrebu za dodatnim korakom sinhronizacije Chrome naloga, čineći pristup podacima bržim i jednostavnijim na svim uređajima – Android, iOS i desktop.

Korisnici će imati opciju da se prijave na Chrome za “prilagođeno iskustvo”, što će im omogućiti da pamte tabove i koriste svoje sačuvane lozinke na različitim uređajima. Ipak, Google naglašava da nije obavezno povezati podatke pregledanja sa Google nalogom, tako da korisnici mogu odabrati nivo privatnosti koji im odgovara. Za čuvanje istorije i otvorenih tabova na Google nalogu biće potrebno posebno prijavljivanje.

Iz Google-a navode da korisnici sve više očekuju da se prijave i odmah imaju pristup podacima, kao i da su zaštićeni kada se odjave.

Google nastavlja da unapređuje svoj model sinhronizacije kako bi ispunio očekivanja korisnika u skladu s razvojem tehnologije i promjenama korisničkih normi.

Još uvijek nije poznato kada ove funkcije stižu na Android i iOS.