Pregledali smo sedmični program za vas

Ponovo smo izdvojili neke od zanimljivih sadržaja za sve generacije iz m:tel IPTV ponude.

Utorak, DOX TV, 10 grešaka koje su potopile Titanik u 9.26 (pozicija kanala 405)

Od nastanka fatalne sante leda u glečerima Grenlanda pa sve do sati nakon sudara s brodom, pratimo putovanje Titanika, od izgradnje do katastrofe, izdvajajući deset ključnih grešaka koje su dovele do najčuvenije pomorske nesreće u istoriji.

Srijeda, Superstar TV, U Plavetnilu u 16.05 (pozicija kanala 006)

Iskušenje je bilo preveliko. Jared Cole (Paul Walker) zarađuje za život spašavajući terete iz olupina s dna mora i živi sa djevojkom Samanthom (Jessica Alba), stručnjakinjom za morske pse. Iako je par srećan načinom života koji vode na ostrvu, Jared sanja o životu na visokoj nozi. Jednog dana posjeti ih Bryce Dunn (Scott Caan), Samantin školski prijatelj. Bryce i njegova djevojka Amanda (Ashley Scott) došli su na Bahame kako bi se dobro proveli, zabavljali i ronili, pa im Sam i Jared pokazuju najbolja mjesta uz obalu gdje mogu provesti odmor. Roneći sa prijateljima, Jared pronađe olupinu aviona korištenu za krijumčarenje droga i pomisli kako je to šansa koju je čekao čitav život.

Srijeda, HBO, Gospodin Turner u 16.35 (pozicija kanala 350)

Priča o J. M. W. Turneru, engleskom slikaru iz doba romantizma, majstoru akvarela i grafičaru. Iako je u svoje vrijeme bio kontroverzna ličnost, danas ga smatraju umjetnikom koji je pejzaže uzdigao na nivo umjetničkih umjetničkih djela. Ovo ostvarenje istražuje zadnjih 25 godina u životu ekscentričnog britanskog slikara. Duboko pogođen smrću svog cijenjenog oca i uprkos tome što ga voli njegova domaćica Hanna Danby, koju uzima zdravo za gotovo i povremeno seksualno iskorištava, on stvara blizak i nježan odnos s vlasnicom pansiona na moru s kojom na kraju u tajnosti živi u Čelziju, gdje i umre. Cijelo to vrijeme Turner putuje, slika, odsjeda kod plemstva, posjećuje javne kuće…

Subota, 24Kitchen, Rick Stein: Od Venecije do Istanbula u 18.35 (pozicija kanala 505)

Rick Stein ide kroz Italiju, Hrvatsku, Albaniju, Grčku i Tursku i uživa u hrani koju mnogi povezuju s istočnim Mediteranom i Jadranom. U pitanju su ukusna i zdrava jela koja idu uz sunce, ostrva, vino i more.

Nedjelja, Minimax, Uspon Krudsa u 15.40 (pozicija kanala 204)

Radnja serije dešava se mnogo godina prije filma i pratimo prvu porodicu na svijetu: Eep (Stephanie Lemelin), Gruga (Dan Milano), Thunka (A.J. Locascio), Uggu (Cree Summer), Sandy (Grey Griffin) i Baku (Laraine Newman). Pratite ih dok susreću nove prijatelje, bježe od novih nepoznatih stvorenja i prvi su ljudi na svijetu koji se sreću sa pojavama kao što su: škola, zabave u pidžamama, štucanje i politički izbori…