Google Lens uvodi intuitivan način pretrage u Chrome-u

Google Lens donosi revoluciju u način pretrage u Chrome-u, omogućavajući korisnicima da pretražuju bilo koji sadržaj prikazan na ekranu.

Bilo da gledate video, pratite slajd u strimu uživo ili jednostavno pregledate slike, nova funkcija “Search with Google Lens” pruža jednostavan i intuitivan način pretrage.

Funkcija “Circle to Search” debitovala je početkom godine sa Samsung Galaxy S24 serijom i ubrzo postala dostupna i na Pixel telefonima. Sada je ova inovativna alatka stigla i na računare. Dostupna je putem Chrome internet pregledača i ChromeOS operativnog sistema. Trenutno je funkcija dostupna u beta verzijama ChromeOS 127 i Chrome 128 za Windows i macOS.

Da biste je isprobali, potrebno je da koristite beta verziju Chrome-a. U Chrome-u na Windows-u ili macOS-u, jednostavno uđite u meni sa tri tačke, a zatim izaberite opciju “Search with Google Lens”. Na ChromeOS-u, možete koristiti Google Lens ikonicu u adresnoj traci.

Nakon odabira opcije, možete zaokružiti određenu oblast na ekranu. Google Lens će odmah prikazati rezultate pretrage u bočnom panelu, omogućavajući vam da nastavljate sa pregledom i pretragom dodatnih informacija bez prekidanja onoga što radite.

Google Lens olakšava pretragu bilo kog sadržaja prikazanog na ekranu, pružajući odgovore u istom tabu i omogućavajući kontinuirano pretraživanje novih informacija.