Koje sve koristi donosi Google Discover feed

Google Discover feed je izuzetno koristan alat koji vam omogućava pristup personalizovanim vijestima, recenzijama i drugim ažuriranjima na više različitih mjesta.

Ovaj feed možete pronaći jednim prevlačenjem sa početnog ekrana na većini Android telefona, u Google aplikacijama za Android i iOS, kao i na novom tabu u Google Chrome-u na mobilnim uređajima.

Google Discover feed počinje da radi čim ga otvorite, bez potrebe za dodatnim podešavanjima. Na Pixel telefonima, dovoljno je da prevučete lijevo sa glavnog početnog ekrana kako biste ga otvorili. Na osnovu vaše istorije pretrage i aktivnosti unutar Google aplikacija, Google kreira jedinstven feed za svakog korisnika. U njemu možete pronaći vremensku prognozu, rezultate omiljenih sportskih timova, najnovije članke o vašim interesovanjima, kao i linkove ka Google aplikacijama i alatima.

Feed se ne završava; jednostavno nastavite da skrolujete kako biste vidjeli više preporuka. Ako želite osvježenje sadržaja, idite na vrh ekrana i povucite dole. Sadržaj se zasniva na vašim aktivnostima na webu i unutar aplikacija, a sve detalje možete pregledati na Google Nalog kontrolnoj tabli.

Klikom na ikonu srca na člancima koji vam se dopadaju ili red emotikona za davanje povratnih informacija, Google će bolje razumjeti vaše preferencije. Takođe, možete dodirnuti tri tačke pored bilo kojeg članka da biste obavijestili Google da niste zainteresovani za određenu temu ili izvor. Na taj način možete blokirati sadržaj iz određenih izvora ili prilagoditi svoje interese putem opcije “Manage your interests”.

Sve što vam se svidjelo ili što ste sačuvali pojaviće se u listi vaših interesovanja, a možete lako ukloniti stavke koje više ne želite da vidite. Takođe, možete pregledati i urediti teme koje ste označili kao neinteresantne. Na kraju, klikom na svoju profilnu sliku u gornjem desnom uglu, pristupate dodatnim opcijama vezanim za Google Discover i vaš Google nalog, uključujući istoriju pretrage i vaš javni profil.