Pregledali smo sedmični program za vas

Popularne domaće serije, holivudski blokbasteri i sjajni dokumentarci nalaze se na listi preporuka koje smo izdvojili iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar TV, Klan u 19.50, (pozicija kanala 300)

Smrt ozloglašenog kriminalca poremeti ravnotežu u podzemlju, svi očekuju da će doći do rata oko poslova koje je ostavio za sobom. Šoka i Pašu to malo zanima, oni se bave sitnim krađama auto-dijelova, životare u bijednom stanu maltretirajući komšije. Život im se okreće naglavačke kada ukradu automobil za koji traže otkup, šema u koju su bili uvjereni nosi minimalan rizik. Ali gotovo fatalna greška je učinjena, to je automobil supruge drugog velikog kriminalca – Bubona, koji im nudi dogovor, ili će svoju kriminalnu karijeru završiti ekspresno, ili će odraditi jednu likvidaciju za njega.

Utorak, HBO, Pravednik 3: Konačno poglavlje u 21.51 (pozicija kanala 350)

Nakon što se penzionisao kao plaćeni ubica koji radi za državu, Robert McCall (Denzel Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se u finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, ali kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu – spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje…

Srijeda, DOX TV, Pametan kao vrana, hrabar kao jež u 20.03 (pozicija kanala 405)

U ovoj sezoni ćete bliže upoznati vrline i mane devet divljih životinjskih vrsta. Otkrićete da li jeleni skaču više od skakača u vis, zašto je broj četrdeset važan lisicama i koliko su inteligentne vrane. Gledaćete nindža ježeve, vjeverice koje skijaju po vodi, sobovsku olimpijadu i čovjeka koji je živio kao jazavac. Masaji će vam pričati o afričkim pčelama ubicama, Letonci o selu za zečeve, a posjetili smo i Amerikanca koji drži košnice sa pčelama u svom stanu usred Bronksa.

Četvrtak, Superstar 2, Dug moru u 21.00 (pozicija kanala 301)

Nestanak Olge uvodi nas u lavirint zagonetnih događaja koji ostavljaju dubok utisak na sve. Brzo shvatamo da potraga za njom nije samo fizičko traganje, već i duhovno putovanje kroz vrijeme, prostor i različite svjetove. Na mističnom poluostrvu Luštica, Olga se suočava s tajnama koje mora otkriti prije nego što se njene mračne vizije ostvare.

Petak, Cinemax, Slatki istok u 20.00 (pozicija kanala 353)

“Slatki istok” pikarsko je putovanje kroz gradove i šume istočne obale Sjedinjenih Država na koje kreće Lillian, maturantkinja iz Južne Karoline koja dobija prvi pogled na širi svijet na školskom izletu u Vašington, D. C. Odvojivši se od školskih kolega, upušta se u frakturisano bajkovito putovanje Amerikom, gdje joj je omogućen pristup nizu čudnih frakcija koje šire današnju nestvarnost savremenog života.