Apple Watch možete napuniti pomoću iPhone-a, evo i kako

Apple Watch je poznat po svojoj korisnosti u svakodnevnom životu, ali njegov kapacitet baterije može predstavljati problem kada korisnici nemaju pristup utičnici za punjenje.

Mnogi vlasnici su se susreli sa situacijama gdјe im je sat ostao bez baterije u neodgovarajućim trenucima. Međutim, postoji rјešenje koje može iznenaditi mnoge – mogućnost punjenja Apple Watch-a pomoću iPhone-a.

Naime, korisnici iPhonea 15, 15 Plus, 15 Pro i 15 Pro Max mogu da koriste svoje telefone kao eksterni izvor napajanja za Apple Watch. Ova funkcija je omogućena zahvaljujući novom USB-C portu na iPhone 15 modelima, koji zamјenjuje stari Apple Lightning port. USB-C omogućava napajanje malih uređaja, uključujući Apple Watch i AirPods kutijice.

Očekuje se da će USB-C postati standard na budućim iPhone modelima, što znači da će ova funkcija biti dostupna na svim novijim Apple telefonima. Da biste iskoristili ovu mogućnost, potrebno je da imate kompatibilan kabl za punjenje, kao što je Apple Watch magnetni USB-C kabl za brzo punjenje. Takođe, kablovi nezavisnih proizvođača mogu biti korišteni, pod uslovom da imaju USB-C konektor na jednoj strani i Apple Watch magnetnu bazu za punjenje na drugoj.

Proces punjenja je jednostavan:

  1. Provjerite da li je vaš iPhone uključen i da ima dovoljno baterije.
  2. Povežite USB-C konektor na kablu za punjenje sa iPhoneom.
  3. Postavite Apple Watch na magnetnu bazu za punjenje.
  4. Provјerite da li se na ekranu Apple Watcha prikazuje animacija punjenja.

iPhone će puniti Apple Watch sve dok su povezani kablom. Iako iPhone i Apple Watch podržavaju bežično punjenje pomoću MagSafe tehnologije, trenutno nije moguće puniti Apple Watch jednostavnim postavljanjem na poleđinu iPhone-a.