Popularna mreža uvodi dvije nove bezbjednosne funkcije

Instagram proširuje funkciju Limits tako što uvodi novi alat koji je prije svega namijenjen za poboljšanje bezbjednosti tinejdžera.

Instagram kontinuirano radi na poboljšanju iskustva svojih korisnika, posebno tinejdžera, uvođenjem novih funkcija koje im omogućavaju veću kontrolu nad interakcijama na platformi.

Ove funkcije, Close Friends i Limits, pružaju korisnicima mogućnost da ograniče ko može vidjeti njihove aktivnosti i komunicirati sa njima, čime se povećava privatnost i smanjuje mogućnost neželjenih interakcija.

Limits je osnovna funkcija i pruža opciju da se interakcije sa određenim nalozima ograniče bez potrebe za blokiranjem.

Sada će biti proširena opcijom Close Friends koja omogućava korisnicima da odaberu manju grupu ljudi sa kojima žele da dijele svoj sadržaj, dok će Instagram sakriti sve komentare sa neželjenih naloga i oni neće moći da označe ili pominju korisnika.

Kada uključe ovu funkciju, tinejdžeri će moći da vide samo komentare, poruke, odgovore na priče, oznake i pominjanja iz grupe Close Friends, a interakcije sa drugih naloga će biti isključene. Ovo je posebno korisno u situacijama kada korisnici doživljavaju uznemiravanje ili prekomjernu negativnu pažnju.

Instagram nastoji da stvori sigurno okruženje za sve korisnike, a ove funkcije su korak naprijed u zaštiti privatnosti i dobrobiti korisnika na platformi.