Zašto odabrati Xiaomi Redmi 12 C

Xiaomi Redmi 12 C je još jedan telefon iz m:tel ponude koji vas neće razočarati.

Elegantan, modernog dizajna, ovaj uređaj posjeduje odlične karakteristike, a mi vam otrkivamo neke od njih.

Posjeduje veliki Full HD+ IPS LCD ekran, od 6,71 inča, rezolucije 720 x 1650 piksela, koji pruža vrhunsko iskustvo gledanja, a kamere, među kojima je glavna od 50 MP, omogućavaju snimanje kvalitetnih fotografija sa oštrim detaljima i živim bojama.

Dakle, oni kojima je kvalitet kamera na prvom mjestu prilikom izbora telefona, a koji nisu spremni da za pametni uređaj daju veliku sumu novca, trebalo bi da se odluče za Xiaomi Redmi 12 C.

Telefon pokreće MediaTek-ov procesor Helio G85, koji u kombinaciji sa 3 GB RAM-a i 64 GB  interne memorije, koju je pomoću microSD kartice moguće proširiti do 1TB, pruža ugodno korisničko iskustvo bez kašnjenja.

Za dugotrajan rad zadužena je velika baterija od 5000 mAh, sa podrškom za 18W brzo punjenje. Telefon radi na operativnom sistemu Android 12, sa MIUI 13, a od ostalih mogućnosti tu su još i dual SIM, 4G povezivost, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i 3,5 mm ulaz za slušalice.

Više informacija o ovom, ali i drugim sjajnim uređajima iz m:tel ponude, koje možete kupiti i na rate, možete dobiti besplatnim pozivom na 0800 50 000 ili na adresi mtel.ba.