Viber ima novu opciju za lakši pronalazak omiljenih reakcija

Viber sada omogućava da sačuvate svoje omiljene GIF-ove i druge reakcije kako biste ih brzo poslali prijateljima i porodici kada se za to ukaže prilika, da ne morate da tražite po bazi prepunoj multimedije.

Viber aplikacija vam sada omogućava da napravite kolekciju vaših omiljenih GIF reakcija i to tako što pronađete GIF, video ili link, sačuvate ih u “omiljene” i zatim ih izaberete kada se kasnije ukaže odgovarajuća prilika i želite da pošaljete reakciju.

Da biste sačuvali neki GIF koji vam je neko poslao, jednostavno pritisnite i držite prstom medij u četu i odaberite opciju “Sačuvaj u omiljene” (Save to Favorites).

Sljedeći put kada želite da nekome pošaljete reakciju, samo dodirnite ikonicu za GIF i odaberite karticu GIF, Video ili Link, zavisno od vrste fajla koji želite da pošaljete. Zatim jednostavno dodirnite željeni sadržaj, i Viber će ga poslati u razgovor.

Ova funkcija radi kako u individualnim tako i u grupnim razgovorima i uveliko će omogućiti lakšu i bržu komunikaciju na Viberu, kod nas veoma popularnoj aplikaciji za dopisivanje.

Ako se GIF koji tražite ne nalazi među omiljenima, možete ga brzo pronaći pregledanjem kategorija u bazi multimedije na Viberu. Jednostavno dodirnite ikonicu za emodžije i vidjećete listu najčešće korištenih emodžija.

Zatim dodirnite ikonicu za GIF, i vidjećete GIF-ove organizovane po različitim kategorijama i raspoloženjima. Nakon odabira kategorije ili raspoloženja, vidjećete najpopularnije GIF-ove vezane za tu temu. Možete sačuvati ove GIF-ove, kao i sve ostale, u svoju ličnu kolekciju za brze reakcije kasnije.