Kad vam treba kvalitetan i pristupačan uređaj: Tesla 3.4 Android

Tesla Smartphone 3.4 je prvi pametni telefon ove kompanije koji pokreće Android Oreo Go Edition operativni sistem koji čuva bateriju.

Ukoliko volite da fotografišete, s ovim modelom telefona uštedićete i do dva puta više prostora za fotografije, video klipove i aplikacije. Omogućava vam efikasnije pretraživanje na web-u, ali i olakšava dijeljenje sadržaja. Tesla 3.4 racionalno troši bateriju i optimalno koristi radnu memoriju.

Ovo je mali telefon sa velikim HD+ IPS ekranom od 5.5 inča. Odnos stranica ekrana je 18:9, a uređaj je oivičen vrlo uskim okvirom. Zahvaljujući zaobljenim ivicama, savršeno se uklapa u vašu ruku.

Pokreće ga MTK 6739 četvorojezgarni procesor takta 1.28 GHz, uz 8 GB interne memorije, koju je microSD karticama moguće proširiti do 32 GB. Podržava dvije nano kartice i 4G LTE mobilne mreže.

Tesla Smartphone 3.4 posjeduje dvostruku zadnju kameru, u konfiguraciji 5 + 0.3 MP. Sekundarna kamera na poleđini uređaja olakšava kreiranje fotografija uz pomoć bokeh efekta koji zamućuje pozadinu, a ističe izabranu primarnu scenu. O selfie fotografijama brine se prednja kamera od 5 MP.

Kako bi aplikacije bile manje zahtjevne i lakše za korištenje, kompanija Google je Android Go koncept prenijela na ovaj model telefona. To znači da uz Android Oreo Go Edition dolazi i YouTube Go, aplikacija koja značajno smanjuje prenos podataka kroz mobilnu mrežu i korisniku omogućava da bira kvalitet reprodukcije video sadržaja.

Do bespotrebnog zauzimanja resursa telefona dolazi jer mnoge aplikacije ostaju aktivne i onda kada ih ne koristimo. Kako bi se to spriječilo, sa bočne strane je DuraSpeed dugme. Pritiskom na njega oslobađate radnu memoriju i procesor svih aktivnih aplikacija, umjesto da ih zatvarate jednu po jednu.