Pregledali smo sedmični program za vas

Novi pregled sedmičnog programa je pred vama, a vi svakako u okviru m:tel IPTV ponude pronađite još podjednako zanimljivog televizijskog sadržaja.

Ponedjeljak, DOX TV, 1945: Godina koja je pormijenila svijet u 19.06 (pozicija kanala 405)

1945. je bila uzbudljiva godina. Žestoke bitke, mir i početak novog svjetskog poretka. Saveznici su bili rješeni da do kraja poraze neprijatelje, po svaku cijenu. Ali nakon pobjede, velika trojka – Britanija, Amerika i Sovjetski Savez, borili su se međusobno za prevlast. Izgled svijeta u kom živimo danas je posljedica događaja 1945. Serija pokriva upravo većinu velikih događaja iz te godine i ispituje njihov uticaj na svijet nakon Drugog svjetskog rata.

Utorak, HBO, Bijeli lotos u 20.55 (pozicija kanala 350)

Za sve one koji su propustili ranije prikazivanje HBO-ove limitirane šestoepizodne serije „Bijeli lotos“ Mikea Whitea („Prosvjetljenje“), ovog utorka kreće njeno novo prikazivanje.  Ova društvena satira je smještena u ekskluzivno havajsko ljetovalište i prati odmore raznih hotelskih gostiju tokom jedne sedmice, dok se opuštaju i preporađaju u raju. Ali, svakim danom u ovim se naizgled savršenim putnicima, veselim zaposlenicima hotela i samom idiličnom lokalitetu pojavljuje sve mračnija kompleksnost. U glavnim ulogama su Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O'Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney i Steve Zahn.

Srijeda, FOX Crime, Žene iz Bletchleyja u 22.00 (pozicija kanala 330)

Godina je 1951. Susan, Millie, Lucy i Jean vratile su se kući i normalnom životu nakon što su odigrale ključnu ulogu u savezničkoj pobjedi u Drugom svjetskom ratu. Njihov briljantan rad u super-tajnom sjedištu Bletchley Park pomogao je u dekodiranju šifri njemačke vojske, čime su dobijene ključne obavještajne informacije koje su skratile rat. Kada Susan čuje za niz neriješenih ubistava u Londonu, u njoj se ponovno bude stari instinkti iz Bletchleyja. Uz pomoć ručno izrađenih grafikona s brojevima, datumima i satima te nitima vune koje povezuju tačke na njenoj zidnoj mapi, Susan uočava uzorak ponašanja ubice koji dotad niko nije primijetio. Ne znajući čime se bavila, policija odbacuje njene teorije, dok ona istovremeno shvata da ubistva može riješiti samo uz pomoć svojih prijateljica. Četiri naizgled obične žene počinju potragu za ubicom…

Petak, 24 Kitchen, 20 godina Golog kuhara: Jamie otkriva sve u 21.00 (pozicija kanala 505)

Prošlo je 20 godina otkako se Jamie Oliver pojavio na malim ekranima u seriji “Goli kuhar”. ovog petak, od 21 čas pogledajte emisiju koja prikazuje njegov život, karijera i uticaj na našu prehranu.

Nedjelja, CineStar TV, Ja, Tonya u 22.55 (pozicija kanala 305)

Film prati život klizačice u umjetničkom klizanju Tonyje Harding i njenu umiješanost u napad na suparnicu Nancy Kerrigan 1994. godine. Ostvarenje je djelimično zasnovano na stvarnim događajima – prikazuje T. Harding kao žrtvu, pa time dovodi u sumnju navode o njenoj umiješanosti u zločin, kao i kritike nekih njenih postupaka.