Pregledali smo sedmični program za vas

Odlični filmovi i sjajne serije, igrana i dokumentarna ostvarenja – sve to u ovosedmičnom pregledu programa koji smo izdvojili za vas:

Ponedjeljak, FOX Crime, Harrow u 20.55 (pozicija kanala 330)

Doktor Daniel Harrow je neortodoksan i sjajan patolog koji ne poštuje autoritet. Kada  mračna tajna iz njegove prošlosti zamalo ispliva na površinu, primoran je da primijeni  forenzičke vještinekako bi ona ostala zauvijek zakopana. U ovoj epizodi, otkriva tragičnu tajnu koja stoji iza događaja u kojem vlasnik kuće u čijem je dvorištu, u predgrađu, pronađen leš, postaje glavni osumnjičeni.

Srijeda, Prva, Nepromišljena otmica u 23.30 (pozicija kanala 005)

Louis i Ordell su sitni kriminalci koji ucijene Franka, preduzetnika iz bogatog predgrađa Detroita, nakon što otmu njegovu suprugu Mickey. Za ženu koja pati od dosade i krize identiteta  braku koji je ne ispunjava, traže milion dolara. Tada se pojavljuje Frankova ljubavnica Melanie, koja ga uvjerava da mu supruga zapravo više nije ni potrebna…

Četvrtak, HBO, Tridesetmetarskival u 21.35 (pozicija kanala 350)

Ova šestodijelna HBO-ova sportska dokumentarna serija intimno bilježi deceniju dugu odiseju pionira surfanja Garretta McNamare koji je nakon posjete portugalskom Nazaréu, u nadi da će pokoriti tridesetmetarski val,podigao sport na viši nivo. Istovremeno je s lokalnim mještanima malo ribarsko selo preobrazio u najistaknutiju svjetsku destinaciju za surfanje na velikim valovima.

Petak, DOX TV, Lovci na zaraze u 19.03 (pozicija kanala 405)

Serija u tri dijela prikazuje “lovce na zarazu” na liniji fronta, dok identifikuju, proučavaju ili ubijaju infektivne zaraze, vektore i mikrobe. U centru se nalaze vodeći naučnici sa Tajlanda, Singapura, Kambodže, Japana, Filipina, Islanda, Indije, Velike Britanije i SAD. U ovoj, prvoj epizodi slijedi podsjećanje da je COVID-19 iznova skrenuo pažnju na smrtonosne viruse. Sada upoznajte naučnike u Singapuru i širom svijeta u trci s vremenom kako bi identifikovali nove patogene i izborili se s postojećim virusima.

Nedjelja, CineStar A&T, Grijesi očeva u 22.05 (pozicija kanala 306)

Ova epska priča istražuje neraskidive veze između očeva i sinova. Film prati dvije generacije, četiri muškarca, koji se bore prevladati svoje krvavo naslijeđe.
Godina je 1997. Luke (Ryan Gosling) je kaskader na motociklu. Kad se sastao s bivšom djevojkom Rominom Gutierrez (Eva Mendes), otkrio je da ima dječačića Jasona i da mu je prećutala očinstvo. Stoga napušta posao, odlučan da se bori za porodicu. Kako bi došao do novca – upušta se u pljačku banke, a za njim potom traga ambiciozni policajac Avery Cross (Bradley Cooper)… Petnaest godina kasnije, u istoj školi se sreću njihovi sinovi, dok prošlost očeva polako počinje izlaziti na vidjelo…